Et grønt partnerskab

Tunø har siden 2012 arbejdet på et såkaldt grønt partnerskabsprojekt. Dvs. et projekt, hvor borgere og politikere arbejder sammen for at skabe formidling og gode rammer for oplevelser i naturen.

I 2014 blev jeg tilknyttet projektet og bedt om at lave et oversigtskort over øen og de aktiviteter og faciliteter, der skulle fornyes og bygges op.

Et interaktivt kort

Som et led i den nye formidlingsstrategi blev Tunøfærgen spurgt til råds. Her ville man gerne have mulighed for at vise de besøgende, hvad Tunø kan tilbyde. Derfor blev jeg nu sat på opgaven at bringe Tunøkortet til live.

Et foto fra indvielsen af Det Grønne Partnerskabsprojekt og præsentation af animationsfilmen på færgen.

— Tunøfærgen

Samtale og fantasi

Med en simpel animation, bliver Tunø tegnet op bid for bid og inviterer børn og voksne til at klikke sig ind på det levende kort. Her kan de så få den information, de har brug for om blandt andet bookning af lejerpladser og guidede ture. Når skærmen ikke er i brug, hopper billedet tilbage til den lydløse Tunøanimation.

Animationen skal altså både informere og inspirere til samtale og fantasi.

Oversigtskortet kan også ses på de mange infotavler fordelt over den lille ø. På den måde bevarede man den røde tråd i formidlingen fra færgens animation til de mange oplevelser.

- Tunø, Nordstrand

Et godt samarbejde

Jeg havde et rigtig godt samarbejde med Odder Kommune, VisitOdder og Tunø borgerne – og det var spændende at være en del af projektet og se visionerne komme til live.