Visualisering af Anerkendende APV

Den første opgave som jeg løste for Ungeguiden var en temadag for afdelingen for uddannelseshjælp sidste sommer. Dagen handlede om Anerkendende APV og  blev afholdt på Knudhule badehotel i Ry.

Det var en god og sjov dag med dygtig facilitering og meget engagerede medarbejdere. Resultatet blev fem farverige flipover-plakater som illustration af de vigtigste pointer og den visuelle proces.

En tegning af kerneopgaven

Efter en rigtig god dag med Anerkendende APV, blev man enig om at det også kunne være godt at få illustreret det kerneprodukt afdelingen havde arbejdet med forud for temadagen. Ud fra det skriftlige referat og et møde med ledelsen, satte jeg mig til at “rekonstruere” den proces medarbejderne havde været igennem for at finde deres kerneopgave.

Eftersom tegningen ikke skulle udføres “live”, kunne jeg i stedet tegne den digitalt så den kunne printes som en stor plakat. Jeg sendte den løbende til afdelingen så de kunne give deres besyv med. De var godt tilfredse med resultatet.

Ungeguiden og den store kerneopgave

Efter de vellykkede tegneopgaver for afdelingen for Uddannelseshjælp, blev jeg igen inviteret til at lave et grafisk referat. Denne gang var det begge afdelinger under Ungeguiden i Silkeborg som skulle arbejde med deres fælles kerneopgave på Søhøjlandet i Gjern.

Mens der blev arbejdet med fælles ambitioner, værdier og målgruppe, tegnede jeg et samlet visuelt referat af kerneopgaven:

Deltagernes input bliver sat på med post-its mens jeg arbejder med layoutet af referatet.

- Efter 2 timer

Farven er det sidste der kommer på, så jeg stadig kan rette tegningen til, hvis der opstår noget nyt.

— Efter 4 timer

Det er altid fedt når deltagerne værdsætter arbejdet og har lyst til at komme forbi og se referatet og tage fotos.

— Den færdige tegning

Tre gode opgaver

Det har været både sjovt og spændende at arbejde for Ungeguiden og Uddannelseshjælp og de tre opgaver er et godt eksempel på hvor forskelligt et produkt man kan få, når man arbejder med visuelle processer.